Skapa prenumerationsformuläret

2023-10-02

OBSERVERA!

Innan du börjar måste du göra vissa förberedelser.
Detta är vad som måste göras först »

1. Gå till ”Webb” i den svarta vänster-menyn och välj ”Prenumerationsformulär
  2. Klicka på den turkosa ”Skapa nytt formulär”-knappen på höger sida
  3. Ge formuläret ett namn och eventuell beskrivning – dessa uppgifter är enbart internt, kommer endast synas inne på ditt Ungapped-konto
  4. Gå igenom de olika flikarna.

5. Gå igenom de fem flikarna:
    • Innehåll
      Rubriken, eventuell Introduktionstext, Samtyckestext och vad det ska stå på Knappen
    • Listor
      Ange i vilken kontaktlista, eller i vilka kontaktlistor, på detta Ungapped-konto ska prenumeranten hamna när hen har bekräftat sin e-postadress och prenumeration? Ska prenumeranten själv få välja i vilken eller vilka kontaktlistor hen vill hamna?

Listan måste alltså redan existera i detta steg. Om listan inte redan finns – Spara formuläret och Skapa kontaktlistan, sedan återkommer du till detta formulär.
    • Prenumerantfält
      Ange vilken data som ska efterfrågas, i vilken ordning datan ska efterfrågas och om det är en obligatorisk uppgift eller inte.

E-postadress måste du alltid efterfråga, och den måste vara ett obligatoriskt fält.
    • Design
      Här designar du formuläret med:

• bredd, bakgrundsfärg och marginaler på formulärsrutan
      • typsnitt, färg och fontstorlek på rubrik, text och fältetiketter
      • om du har en bild – ska den ligga ovanför eller på vänster eller höger sida?
      • textfältens utseende, tex bakgrundsfärg och kantlinje
      • färg på knappen, och om knappen ska ligga till vänster/mitten/höger eller vara fullbredd.
    • Inställningar
      Här anger du:

• Vilket bekräftelsemejl som automatiskt ska skickas till den som anmäler sig till ditt nyhetsbrev

Bekräftelsemejlet måste alltså redan existera i detta steg. Om bekräftelsemejlet inte redan finns – Spara formuläret och Skapa mejlet, sedan återkommer du till detta formulär.
        Observera att bekräftelsemejlet MÅSTE innehålla en speciell bekräftelseknapp/-länk OCH att bekräftelsemejlet måste vara skickat skarpt. (Skapa alltså en kontaktlista på kontot som enbart innehåller dig själv, och skicka bekräftelsemejlet skarpt till den listan.)

• Vilken bekräftelsesida på din webb som den som anmäler sig till ditt nyhetsbrev ska se när hen klickar på Prenumerera-knappen i formuläret

Bekräftelsesidan måste alltså redan existera i detta steg.
        (Om du inte anger en bekräftelsesida kommer en standardsida som tillhör Ungapped att visas. Denna standardsida kan du ändra text och utseende på under Kontoinställningarna. Se här »)
      • VALFRITT: Vilket välkomstmejl som den som anmäler sig till ditt nyhetsbrev ska få EFTER att hen har bekräftat sin e-postadress och prenumeration.

Välkomstmejlet måste alltså redan existera i detta steg. Om välkomstmejlet inte redan finns – Spara formuläret och Skapa mejlet, sedan återkommer du till detta formulär.
        Observera att välkomstmejlet MÅSTE vara skickat skarpt. (Skicka välkomstmejlet skarpt till samma lista som ovan.)
      • Ange två resultatsidor – den ena visas vid lyckad registrering (en bekräftelse till prenumeranten att registreringen har lyckats) och den andra visas om registreringen inte skulle ha lyckats.

Resultatsidorna måste alltså redan existera i detta steg.
        (Om du inte anger resultatsidorna kommer standardsidor som tillhör Ungapped att visas. Dessa standardsidor kan du ändra text och utseende på under Kontoinställningarna. Se här »)
      • Om du samlar in mobilnummer i ditt prenumerationsformulär anger du här vilken landskod som ska vara standard.
  6. Nu är formuläret klart. Klicka på den turkosa ”Spara formulär”-knappen uppe till höger.

Nu är som sagt formuläret klart. Nästa steg är att få in formuläret på din webb »