Länka till enkäten (mail)

2023-10-02

Beroende på om du vill ha anonyma eller icke-anonyma svar länkar du till enkäten på olika sätt.

ICKE-ANONYMA SVAR

Den data som redan finns i Ungappeds databas (under kontakter) ”följer med”, vilket innebär att fälten i enkäten kan bli förifyllda om du vill, till exempel Namn och E-postadress. Underlättar ofta för respondenten som slipper fylla i den informationen.

lägg in en länk till enkäten i ditt mail
En förutsättning för att du ska kunna länka till enkäten är att enkäten är publicerad »

1. Öppna det mailutkast som ska innehålla en länk till enkäten.
  2. Markera den text, bild eller knapp som ska bli en länk.
  3. Text: Klicka på länk-ikonen i höger-spalten
    Bild: Klicka på Länka i höger-spalten
    Knapp: Klicka på Redigera länk i höger-spalten.
  4. Gå till Enkät-fliken och välj den enkät du vill länka till.
  5. Klicka på Infoga.

Nu har du en länk till din enkät i ditt utkast.

ANONYMA SVAR

Såvida enkäten inte innehåller ”Namn”, ”E-postadress” och så vidare så vet du inte vem som har besvarat enkäten. (Och heller inte vem som inte har besvarat enkäten.)

1. Öppna enkäten
  2. Kopiera enkätens URL (webbadress)
  3. Öppna mailet
  4. Markera den text, bild eller knapp som ska bli en länk.
    Text: Klicka på länk-ikonen i höger-spalten
    Bild: Klicka på Länka i höger-spalten
    Knapp: Klicka på Redigera länk i höger-spalten.
  5. Gå till Webbsida-fliken och klistra in URL:en.
  6. Klicka på Infoga.

Så här hittar du enkätens URL (webbadress »
De inkomna svaren på enkäten/de anmälda till ditt evenemang hittar du här »