Importera kontakter

Klicka på fullskärmsikonen (den längst till höger) för att se i större format!

För att kunna skicka iväg ditt nyhetsbrev eller sms måste du koppla det till en kontaktlista som innehåller minst en kontakt. Dessa kontakter importerar du från en extern fil, exempelvis en excel-fil.
Så här importerar du en lista:

1. Klicka på den röda Skapa-knappen uppe till vänster i den svarta listen och välj ”Skapa ny lista”
  2. Ge listan ett namn och en beskrivning (optional).
  3. Tagga eventuellt listan.
  4. Klicka på ”Ny import”, välj ”Excel/CSV”-alternativet för att ladda upp en fil från din dator, och klicka sedan på ”Ladda upp fil”.
  5. Matcha ev kolumner från din fil med anpassade fält. Klicka på ”Starta importen” när du är klar.
  6. När importen är klar får du en röd notifikation uppe i listen. Klicka på notifikationen om du vill ladda hem en lista med de felaktiga e-postadresser som ej kunnat importerats.
  7. Om du vill dubbelkolla: gå till kontakter och sök efter din lista.

Du kan importera excel-filer (xls och xlsx) och csv-filer.

Filens uppbyggnad

Den översta raden (dvs 1A) i din fil ska innehålla rubriker, dvs där ska till exempel stå Förnamn, Efternamn, E-post, Adress etc. Totalt kan du importera 10 kolumner + Förnamn, Efternamn, Mobilnummer och E-post. Det spelar ingen roll i vilken ordning du har dina kolumner i filen.
Har du flera blad i din fil? Det är enbart det första bladet som kommer att importeras.
Om du har dubbletter i din fil kommer enbart en instans av kontakten att importeras.

Namnge dina anpassade fält »

Ladda ned en excel-filsmall »

Importera kontakter till befintlig kontaktlista

Om du redan har en kontaktlista du vill importera fler kontakter till, gör så här:

1. Gå till Kontakter och öppna den kontaktlista du vill fylla på.
  2. Klicka på ”Ny import” och fortsätt enligt ovan.

Finns en kontakt redan i din befintliga kontaktlista samt i den fil du vill importera kommer kontakten inte att importeras.
Det är alltså omöjligt att ha dubbletter i kontaktlistorna (där e-postadressen är det unika).