Samla in samtycke – exempel

2022-02-28

GDPR - samla in samtycke/consent

Klicka på bilden för att se i full skärm!

1. Skapa en enkät i Ungapped.
    Enkäten måste MINST ha två fält – e-postblock och samtyckesblock.
    (I mitt exempel ovan har jag lagt in e-post som ett dolt fält, men det går lika bra med ett vanligt e-postfält.)
  2. Om du vill kan du ange en kontaktlista dit dessa samtyckta kontakter läggs in. Detta gör du i enkätens inställningar.
  3. Publicera enkäten.
  4. Skapa själva mailet (använd tex mailmallen Renew Consents) och länka knappen/länken till denna enkät.
  5. Skicka ut mailet skarpt till de kontakter som saknar ett aktivt samtycke, eller de som behöver förnya sitt samtycke.
  6. De kontakter som ger sitt samtycke hittar du nu i den kontaktlista du angav i enkätens inställningar. Öppna en persons kontaktkort och gå till Medgivande-fliken för att se när samtycket gavs, och hur samtyckestexten löd.

GDPR spara samtyckestexten