Infoga emoji i sms

2023-07-31

Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Ställ musmarkören i textrutan och högerklicka. Välj ”Emoji”.
  2. Välj/markera den emoji du vill infoga och tryck på ENTER-tangenten på ditt tangentbord. Nu infogas emojin i sms:et.

OBS!
En emoji räknas som ”specialtecken”, vilket tekniskt innebär att sms:et ändrar teckenuppsättning, och sms:ets längd går från max 160 tecken till max 70 tecken.
Alltså, ett sms som innehåller 150 tecken skulle utan emoji räknas som ETT sms (pris = ca 55 öre).
Infogar du en emoji räknas det däremot som TRE sms (pris = ca 1,65 SEK), alltså trippla kostnaden.
Men det kommmer alltid upp en infotext om detta om du infogar ett specialtecken.