Mentometer – ställ frågor till publiken

2024-03-28

Interagera med din publik/eventdeltagare under eventet!

Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Öppna eventet
  2. Gå till Live i vänster-menyn
  3. logga in i mentometer-gränssnittet

4. MODERATORN (= den som skapar mentometerfrågorna) hittar här en länk till mentometerfunktionens admin-gränssnitt under Administrera.
    Hen behöver ett lösenord för att kunna logga in i admin-gränssnittet, och lösenordet (som måste vara sex tecken långt) sätts högre upp på sidan.
  5. Moderatorn loggar in i admin-gränssnittet.
  6. Moderatorn klickar på den turkosa + Skapa ny mentometerfråga-knappen
  7. Moderatorn skriver frågan, eventuell beskrivning, samt frågans svarsalternativ.
    En mentometerfråga måste ha minst två svarsalternativ.
  8. Moderatorn klickar sedan på Create poll.
  9. Om moderatorn vill kan hen skapa fler mentometerfrågor, men bara en fråga kan visas åt gången för publiken/eventdeltagarna.
  10. När det är dags för själva mentometeromröstningen visar moderatorn presentationssidan (= den url som slutar med ”/Live”) för publiken/eventdeltagarna, tex på en storbildsskärm i eventlokalen. På presentationssidan finns en stor QR-kod.
  11. Publiken/eventdeltagarna tar fram sina mobiltelefoner och scannar QR-koden (till exempel via kamera-appen eller en scanner-app). När de scannat QR-koden kommer de till ett gränssnitt (= den url som slutar med ”/Poll”) där de kan välja att ange sitt namn eller vara anonyma.
  12. Moderatorn visar en fråga (den aktuella frågan markeras då med ”Aktiv”).
  13. I sina mobiltelefoner ser publiken/eventdeltagaren frågan och kan rösta.
  14. Publiken/Eventdeltagaren ser aktuellt resultat direkt i sina mobiltelefoner.
    Resultatet syns också på presentationssidan.

Relaterat

Publiken ställer frågor »