Streckkoder

2023-09-12

Du kan använda streckkoder för exempelvis Swish-betalning, färdigt kontaktkort att lägga in i mottagarens adressbok, en URL, en kod, ett medlemsnummer.

Klicka på ikonen nere till höger för att se filmen i helskärmsläge!

1. Drag in Streckkods-blocket någonstans i mejlet
  2. Klicka på Ersätt under streckkoden i höger-spalten
  3. Välj vilken slags streckkods-typ du vill använda: QR, Swish, Aztec, EAN-8 eller EAN-13
  4. Ange det värde streckkoden ska ha. (Tag bort det förifyllda värdet ”ungapped”.)
  5. Klicka på den turkosa Infoga-knappen.
  6. Spara.

Mejlmottagaren använder kameran eller en scanner-app i sin mobiltelefon för att scanna koden, eller visar den för någon annan som scannar streckkoden.

TIPS

1. En streckkod är en bild, och bör således ha en alternativ text!
  2. Om mottagaren öppnar mejlet i en mobiltelefon blir det omöjligt för mottagaren att scanna streckkoden med mobilen :). Därför kan du gömma streckkoden om mottagaren öppnar mejlet i en mobiltelefon »