Streckkoder

Du kan använda streckkoder för exempelvis Swish-betalning, färdigt kontaktkort att lägga in i mottagarens adressbok, en URL, en kod, ett medlemsnummer.

Klicka på ikonen nere till höger för att se filmen i helskärmsläge!

1. Drag in Streckkods-blocket någonstans i mailet
  2. Klicka på Ersätt under streckkoden i höger-spalten
  3. Välj vilken slags streckkods-typ du vill använda: QR, Aztec, EAN-8 eller EAN-13
  4. Ange det värde streckkoden ska ha. (Tag bort det förifyllda värdet ”ungapped”.)
  5. Klicka på den turkosa Infoga-knappen.
  6. Spara.

Mailmottagaren använder kameran eller en scanner-app i sin mobiltelefon för att scanna koden, eller visar den för någon annan som scannar streckkoden.

TIPS

1. En streckkod räknas som en bild, och bör således ha en alternativ text!
  2. Om mottagaren öppnar mailet i en mobiltelefon blir det omöjligt för mottagaren att scanna streckkoden med mobilen :). Därför kan du gömma streckkoden om mottagaren öppnar mailet i en mobiltelefon »

I filmen ovan angav jag en swishkod som värde. När mottagaren scannar QR-koden öppnas automatiskt Swish-appen i mottagarens mobiltelefon, och mottagare och summan (och meddelande) blir förifyllt (och låsta om jag vill det så att personen inte kan ändra summan eller mottagare till exempel).
QR-kod Swish

SWISH

Använd denna kod:
swish://payment?data={”version”:1,”payee”:{”value”:1234567890,”editable”:false},”amount”:{”value”:1234,”editable”:false},”message”:{”value”:”Hello, World!”,”editable”:false}}

1. Ändra Payee-value ovan till korrekt Swish-nummer.
  2. (Ska mottagaren själv kunna ändra Swish-numret? Ändra isåfall editable till true (istället för false).)
  3. Ändra Amount-value ovan till korrekt summa.
  4. (Ska mottagaren själv kunna ändra summan? Ändra isåfall editable till true (istället för false).)
  5. Ändra Message-value till något bra.
  6. (Ska mottagaren själv kunna ändra meddelandet? Ändra isåfall editable till true (istället för false).)