Anonymisera en kontakt

Om någon av dina kontakter önskar ”bli glömda” ska de vända sig till er (inte till Ungapped) och be om detta.
Ni har sedan en tid på er att utföra detta.

1. Leta upp kontakten i Ungapped
  2. Öppna kontaktens kontaktkort
  3. Gå till fliken Medgivanden
  4. Klicka på Anonymisera-knappen.
    Obs! Det tar en stund att anonymisera en kontakts alla data (anpassade fält, öppning/klick/studs/blockering för e-post, öppning/studs/blockering för sms, inkomna enkätsvar etc).

GDPR - anonymisera en kontakt

Vad händer om en anonymiserad kontakt importeras på nytt till kontot, eller signar upp sig själv till ert nyhetsbrev?
Kontakten ”nollas”, dvs om en kontakten tidigare var blockerad blir den nu åter aktiv – systemet har ju ”glömt bort” att kontakten hade avanmält sig från framtida utskick.