Kölista/Väntelista

2024-03-28

Klicka på ikonen nere till höger på filmen för att öppna i helskärmsläge!

Aktivera väntelista

1. Gå till Detaljer i vänster-spalten
  2. Scrolla ned till Hur många deltagare? och aktivera ”Sätt en gräns på maximalt antal deltagare.”
    Om allt är ”utgråat” och det inte går att redigera måste du först Tillåta redigering av event. Det gör du högst upp.
  3. När du angett eventets maxgräns för antal deltagare – aktivera ”Placera nya deltagare i kö efter maxgränsen blivit nådd”.
  4. Ange hur många kontakter som ska kunna stå på väntelistan.

Hur det funkar

Om de ordinarie platserna är slut och det finns personer på väntelistan: om någon ordinarie deltagare lämnar återbud skickas automatiskt eventets bekräftelsemail till den kontakt på väntelistan med längst kötid. Den kontaktens status ändras också automatiskt från ”Väntelista” till ”Anmäld”.

Se vilka som står på väntelistan

1. Gå till Gästlista-sidan.
  2. Klicka på Väntelista-knappen.

Sätt någon på väntelistan

1. Öppna Gästlistan
  2. Klicka på nuvarande status, och välj istället Väntelista.

Klicka på ikonen nere till höger på filmen för att öppna i helskärmsläge!

Ge någon på väntelistan en plats

Ändrar du en kontakt med status ”Väntelista” till ”Anmäld” så skickas automatiskt ett bekräftelse-mail till den kontaktens e-postadress.