Schemalägg automatisk import

2024-04-12

För att synkronisera datan i Dynamics med Ungapped ska du schemalägga en automatisk import.
Hur ofta importen ska ske har att göra med hur ofta du behöver färsk data. Skickar du till exempel alltid nyhetsbrev varje måndag räcker det om det sker en import varje måndagmorgon. Skickar du dagliga sms till alla nya kunder bör du schemalägga en daglig import.

Klicka på ikonen nere till höger för att se filmen i helskärmsläge!

1. Skapa en ny kontaktlista i Ungapped och ge den ett bra och logiskt namn (förslagsvis samma namn som på din dynamiska marknadslista) eller öppna en befintlig kontaktlista som du vill fylla på med nya kontakter, eller ersätta de befintliga kontakterna med nya kontakter från Dynamics.
    Skriv gärna hur ofta kontaktlistan ska uppdateras i kontaktlistans beskrivning.
  2. Klicka på Ny import uppe till höger.
  3. Klicka på Dynamics-loggan
  4. Klicka på den turkosa Skapa ny konfiguration-knappen
  5. Välj rätt koppling. (Saknas det en koppling? Skapa en ny koppling.) NÄSTA.
  6. Välj den marknadslista i Dynamics du vill importera. NÄSTA.
  7. Välj de fält du vill importera. Importera alltid minst Email och Mobile Phone (även om du inte ska skicka sms). NÄSTA.
  8. Matcha fälten du vill importera med rätt fält i Ungapped.
  9. Gå till Avancerat-fliken och aktivera Ersätt befintliga kontakter. NÄSTA.
  10. Ge datakällan ett namn, om du vill. NÄSTA.
  11. Välj Schemalägg.
  12. Välj någon av flikarna ”Dagligen/Veckovis/Månatligen/Årsvis” och ange intervallet du vill använda.

Exempel: jag skickar alltid ut mitt veckomejl på torsdagar klockan 09, så därför sätter jag importen till torsdagar klockan 08.30.
    Vet jag att min lista kommer att innehålla flera hundratusentals kontakter väljer jag att starta importen i god tid, kanske 1-2 h innan mejlet ska skickas.
  13. Sätt ett startdatum för importerna om du vill det.
  14. Klicka på den turkosa Starta importen-knappen nere till höger.
  15. Du kommer att få ett notifieringsmejl när varje schemalagd import är klar.