Schemalägg återkommande utskick av mejl

2023-09-12

Du har mejl som du vill ska skickas regelbundet återkommande, kanske ett mejl som skickas till nya prenumeranter för ett nyhetsbrev.
Schemalägga detta mejl så att det automatiskt skickas på en given tidpunkt varje dag, vissa dagar i veckan eller på valda dagar i en månad etc.

Mejlet kommer då att skickas till alla i listan som inte redan fått mejlet. Perfekt för listor som automatiskt fylls på med nya importerade kontakter.

För RSS-mejl som skickas på givna tider finns också valmöjligheten att ställa in så att alla mottagare får mejlet igen, perfekt för att automatiskt mejla ut nyheter från din webbplats.
OBS! Detta val finns endast om ett uppsatt RSS-flöde finns.

Viktigt! För att kunna schemalägga ett återkommande mejl-utskick behöver mejlet vara skarpt utskickat minst en gång.

OBS! Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Välj utskick och skickade -> Öppna mejlet så att statistiken visas.
  2. Välj ”Schemalägg återkommande” i den grå menyn högst uppe på sidan.
  3. Fönster ”Schemaläggning” öppnas.
    OBS! Visas två val ”Skicka endast till de som inte redan fått utskicket” och ”Skicka till alla varje gång”. Detta visas endast om du har ett uppsatt RSS-flöde. Man har då två valmöjligheter till vilka mottagare i listan det ska skickas till.
    Finns och visas inte detta skickas mejlet automatiskt till alla i listan som inte redan fått mejlet.
  4. Välj ”Lägg till schema
  5. Ställ nu in hur mejelt ska schemaläggas, om det ska skickas Dagligen, Veckovis, Månatligen eller Årsvis. Ange regelbundenhet för schemaläggningen:
    Dagligen
    Välj mellan varje dag, varje udda dag eller varje jämn dag och tidpunkt.

Veckovis
    Vilka dagar i veckan det ska skickas, en eller flera dagar och vid vilken tid det ska skickas varje gång.

Månatligen
    Ange vilka månader mejlet ska skickas, välj att skicka den 1:a, 2:e 3.e … dagen i månaden och tidpunkt, eller den första, andra veckodagen (måndag, tisdag etc) i månaden och tidpunkt.

Årsvis
    Här kan du välja att skicka till alla eller en viss månad om året och dag i månaden, den 1:a, 2:a dagen etc. eller den första, andra dagen på en veckodag i en viss månad och tidpunkt.

6. Spara! Uppsatt schemaläggning är klar, mejlet skickas nu automatiskt till alla i listan som inte redan fått mejlet på given tid och dag.

I fönster schemaläggning visar nu mejlets:
Status = visar att mejlet är ”Schemalagd” (eller avbrutet, klart)
Schemalagt = vilket startdatum schemaläggningen startar.
Schema = vilken tid + dag mail kommer att skickas.

För att ändra schemaläggning:
Klicka ”Redigera” -> alla val för schemaläggningen visas igen.
Uppdatera inställningarna -> och spara.

Vill du avbryt schemaläggning?
Klicka ”Avbryt” längst till höger på raden (i fönster Schemaläggning)
Eller öppna mejlet och skickade -> öppna mejlet så statistik-sidan visas ->  välj ”Schemaläggning” och klicka avbryt i listan schemaläggning.

Redigera mejlet:
Ditt schemalagda mejl kan du alltid själv redigera utan att det påverkar schemaläggningen.
Välj utskick och Schemalagda – > klicka på utskickets namn så att mejlet öppnas i redigeringsläge -> gör dina ändringar och spara.