Förminska/förstora bild

2022-04-12

Onödigt stora och tunga bilder tynger ned mailet/enkäten och mailet/enkäten tar längre tid att ladda.
Ett tungt mail kan också få försämrad leveransbarhet.

En bild behöver i regel inte vara bredare än 600 pixlar (såvida det inte är en bakgrundsbild som ska ligga bakom mailet/enkäten), och bör inte vara tyngre än 250 KB.

1. Markera bilden du vill förminska/förstora
  2. Klicka sedan på ”Redigera” i högerspalten, under bilden
  3. Klicka på Resize för att förminska/förstora bilden
  4. Ändra till den storlek du vill ha
  5. När du är klar klickar du på Apply-knappen
  6. Klicka på Save för att spara din nya bild.
    Antingen väljer du att spara den nya bilden som ny bild, eller att spara över originalbilden.

OBS! Bildnamnet ska ej innehålla åäö, mellanslag eller andra konstiga tecken.