Video-blocket

2020-09-02

Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

Med video-blocket som finns i mail-verktyget kan du lägga in YouTube- och Vimeo-filmer i mailet.
Om mottagarens mailklient har stöd för att visa filmer direkt i mailet så görs det, annars kommer istället filmen att öppnas i YouTube/Vimeo. (Det är väldigt få mailklienter som visar film direkt i mailet.)

1. Dra in video-blocket i mailet
  2. Klistra in url:en till YouTube- eller Vimeo-filmen där det står ”Klistra in YouTube eller Vimeo video-url här”
  3. Välj om du vill att det automatiskt ska läggas på en play-knapp ovanpå (förmodligen vill du det 🙂 )
  4. Klicka på den turkosa ”Hämta video”-knappen.

Nu hämtas filmens ”thumbnail” ifrån YouTube/Vimeo. Precis som med bilder ska du lägga in en alternativ text (en beskrivning av bilden), och du kan ändra filmens storlek genom att dra i slidern i höger-spalten. Där kan du också vänster/höger-justera eller centrera filmen.