Ring oss: 08 410 413 13 Maila oss: support@ungapped.com

Bilder

2020-01-19

Välj dina bilder med omsorg. De får gärna vara förtydligande, komplettera texten och tillföra ett estetiskt element som höjer ditt e-postutskick.
Du kan antingen göra enklare bildredigering i vår inbyggda bildredigerare, eller redigera dina bilder i ett externt bildredigeringsverktyg som tex Photoshop eller GIMP.

Bildupplösning
Bildskärmar kan idag bara visa bilder i en upplösning som är 96 dpi. Det finns därför ingen anledning att använda högre upplösning på dina bilder. Den som tittar på bilden kommer ändå endast uppleva maximalt 96 dpi.

Bildformat
De enda bildformat som alla mailklienter kan visa är jpg- och gif-filer. Undvik alltså tex png- och bmp-filer.

Filnamn
Själva namnet på bilderna ska inte innehålla åäö, mellanslag eller andra konstiga tecken, annars finns det risk för att bilden inte kan visas i någon mailklient.  Endast bokstäver a-z, siffror samt bindestreck (-) och understreck (_) är tillåtna.

Spara för webb
När du sparar en bild i ett externt bildredigeringsverktyg, se till att välja ”Spara för webb” och inte bara ”Spara” för att komprimera bilden och få ned bildens tyngd. En tung bild tar tid att ladda ned. Ett tungt nyhetsbrev får dessutom högre spam score i de flesta spam-program.

Manualer

Ta din marknadsföring till nästa nivå