Dynamisk höjd på iframes

2024-03-18

Med denna lösning får du en automatisk anpassning av en iframes höjd baserat på iframens innehåll och slipper därmed en ful och irriterande scrollbar.
Observera att lösningen kräver ett visst tekniskt kunnande för att implementeras.

Lägg till följande kod på den webbplats som ska ha iframe(s):

<script>const getIframeHeight = e => { e.contentWindow.postMessage({ getIframeHeight: { iframeId: e.getAttribute("id") } }, e.src) }; window.addEventListener("message", e => { if (e.data.iframeHeight && e.data.iframeId) document.getElementById(e.data.iframeId).style.height = e.data.iframeHeight + "px" });</script>

Varje iframe behöver sedan ha ett unikt id och onload enligt exemplet:

<iframe id="/ett unikt id här/" onload="getIframeHeight(this)" style="border: none; width: 100%; height: 600px;" src="https://..." scrolling="no"></iframe>

Lösningen funkar för iframes som länkar till Ungappeds enkäter, landningssidor för event och webbversion av utskick.