Skicka mejl till ett segment i en kontaktlista

2023-07-31

Exempel 1 – kvinnor i Västernorrland

Du har en stor kontaktlista på ditt konto, men du vill bara skicka till en del (= ett segment) av kontakterna i denna lista, till de i listan som bor i Västernorrland och som är kvinnor.
Du skulle kunna använda Avancerad sök-funktionen för att filtrera fram detta segment och sedan lägga detta segment i en egen kontaktlista, men det finns ett smartare, enklare och snabbare sätt.

OBS!
Denna funktion ingår inte i alla abonnemang. Ser du inte filtertratten inne i mejl-editorn måste du uppgradera ditt abonnemang. Hör av dig till supporten i såfall!

Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Öppna mejlet
  2. Koppla ihop mejlet med en eller flera kontaktlistor
  3. Klicka på filtertratten och gör ditt urval.
    Du kan ha multipla filter, om du vill, men se upp så att du väljer rätt (och tänker rätt) mellan ”OCH / ELLER”.
  4. För att kolla hur många som finns i segmentet –> klicka på den rosa Skicka-knappen i höger-spalten, där ser du en uträkning.

Dessa filter kan du skapa segment av:

• Grupp
  • Egenskap
  • Ålder
  • Tagg
  • Fått e-post
  • Listmedlem
  • Segmentmedlem
  • Eventdeltagare
  • Event Participant Status
  • E-postinteraktion
  • Enkätsvar

Dessa operationer kan du använda:

• Lika med
  • Inte lika med
  • Mindre än
  • Större än
  • Innehåller
  • Innehåller inte
  • Större än eller lika med
  • Mindre än eller lika med
  • Tom (= data saknas)
  • Inte tom (= har data)

Exempel 2 – alla som deltagit i ett visst event

Scenario: Jag vill mejla alla som deltagit i ett visst event.

OBS! Sedan nedan film gjordes har det kommit ett enklare sätt för detta scenario –> använd ”Event Participant Status” (istället för Eventdeltagare).