Använd Google Fonts

2023-07-31

Klicka på den högra ikonen på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Öppna det enkätutkast/enkätmall eller mejlutkast/mejlmall där du vill använda Google Fonts
  2. Gå till Design i höger-spalten
  3. Välj den ”enhet” (Text, Rubriknivåer, Knappar) eller Sektion (tex Pre-header eller Footer) där du vill använda Google Fonts
  4. Aktivera Använd Google Fonts
  5. Klicka på Välj och hantera typsnitt-knappen
  6. Markera de/t typsnitt du vill använda.
    Vissa typsnitt kan du anpassa, tex välja italic eller bold.
  7. Klicka på den turkosa Klar-knappen när du är klar.
  8. Typsnitten finns nu i enkäten/mailet och är redo att användas.
  9. Välj ersättningstypsnitt, dvs en webbfont som kommer att visas OM mailklienten eller webbläsaren inte kan visa Google-typsnittet.
  10. Spara.

OBSERVERA!

• De flesta mejlklienter har begränsat med stöd för Google Fonts. (Google Fonten syns dock alltid på mejlets webbversion, och i mobilen.)
    Webbläsare ska dock inte vara något problem, så Google Fonts ska funka klockrent på enkäter.
  • Många typsnitt i ett mejlet/enkät tynger ned mejlet och kan därmed påverka laddningstiden av ditt mejl eller enkät negativt.