Tagga bilder

2022-04-12

För att lättare hitta bilder och organisera i bildbanken använder du taggar. En bild kan taggas med en eller flera taggar.

OBS! Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

Tagga en bild

1. Öppna bildbanken – detta gör du genom att markera en bild i antingen ett mejl, en enkät eller ett event och sedan klicka på Ersätt i höger-spalten.
  2. Markera den bild, eller de bilder, som ska taggas genom att bocka i bildens kryssruta.
    (För musmarkören över bilden för att se kryssrutan.)
  3. Skapa en ny tagg i Lägg till taggar här, eller välj en befintlig tagg från listan.
    Upprepa och lägg till fler taggar om det behövs.
    Skapa en ny tagg genom att skriva taggnamnet och avsluta med Enter.
  4. Spara  = Klicka på Avmarkera.

Bilden är nu sparade i ditt bildarkiv med en eller flera taggar och du kan nu söka eller filtrera på tagg i ditt bildarkiv. Klicka på Avbryt för att stänga bildbanken.

Ta bort en tagg på bild

1. Markera den bild vars tagg/-ar du vill ta bort genom bocka i den lilla kryssrutan.
  2. Klicka på det lilla krysset i den grå taggen.
  3. Spara = Välj Avmarkera eller klicka ur kryssruta på bilden.

Tagga flera bilder samtidigt

1. Öppna ett utskick i redigeringsläge och klicka på ett bildblock. Klicka på bild eller ersätt i meny  innehåll till höger så att bildarkivet öppnas
  2. Välj och markera alla bilder som ska taggas genom att markera kryssrutan i bilderna.
    (Lägg pilmarkör över bild för att se kryssruta).
  3. Skriv namnet på tagg i ruta Välj taggar här, eller välj från listan.
    Skapa en ny tagg genom att skriva namnet på ny tagg och avsluta med Enter.
  4. Tagga nu alla bilder genom att trycka + (plus) eller (minus) om du vill ta bort.
  5. Spara = Klicka på Avmarkera överst på sidan eller klicka ur kryssruta på alla bilder.

Bilder är nu sparade i ditt bildarkiv med en eller flera taggar och du kan nu söka eller filtrera på tagg i ditt bildarkiv. Klicka på Avbryt för att stänga bildbanken.

Ta bort tagg från flera bilder samtidigt

1. Markera de bilder som ska ändras vars tagg/-ar ska tas bort genom att bocka i kryssruta på bild.
  2. Skriv namn på tagg i rutan Välj taggar här överst på sidan, eller välj från lista som visas när du klickar i ruta.
  3. Klicka på – (minus) i ruta. Nu tas tagg bort från markerade bilder.
  4. Spara = Klicka Avmarkera överst på sidan.

Taggar används för att organisera och gruppera relaterade mail, enkäter, event, listor och kontakter. Läs mer om taggar här