Skapa enkät

skapa ny enkät

1. Klicka på Skapa uppe i den svarta listan (till höger om Ungapped-loggan) och välj sedan ”Skapa ny enkät”
  2. Välj en av våra färdiga enkät-mallar att utgå ifrån.
    Vill du starta helt från början väljer du mallen ”Plain vanilla”. Du kan också kopiera en tidigare enkät.
  3. Ange Titel för enkäten, dvs Rubriken på enkäten.
  4. Drag in frågor från höger-sidan.
  5. Vill du ha en fråga per sida? Gör så här »
  6. Klicka på ”Tack”-sidan om du vill lägga in en bild eller företagets logga, en ingress, ändra text på Svara-knappen, eller ändra infon på tack-sidan.
  7. Klicka på Design i höger-spalten för att designa enkäten (tex bakgrundsfärg, bakgrundsbild, typsnitt, fontstorlek, länkfärg, knappfärg, bredd)
  8. Vill du att det automatiskt ska skickas ett bekräftelsemail till den som besvarar enkäten (perfekt vid anmälningsformulär), gå till Inställningar i höger-spalten och välj vilket mail det är som ska skickas till respondenten. (= Du måste alltså först ha skapat detta bekräftelse-mail.)
    Läs mer om automatiskt bekräftelsemail »

Du kan också (eller istället) skicka ett automatiskt bekräftelse-sms: Gå till Inställningar i höger-spalten och välj vilket sms det är som ska skickas till respondenten. (= Du måste alltså först ha skapat detta bekräftelse-sms.)
    Du kommer att debiteras för varje skickat sms. Se till att det finns pengar på ditt sms-saldo. Är sms-saldot tomt skickas inget bekräftelse-sms.

9. Vill du bli notifierad via e-post när någon besvarar din enkät (istället för att logga in på Ungapped-kontot då och då och kolla om du fått något inkommet svar)? Gå till Inställningar i höger-spalten och ange vilken/vilka användare e-postnotifikationen ska skickas till. (E-postnotifikationer kan enbart skickas till kontoanvändare.)
  10. När alla frågor och text är inlagda Sparar du genom att klicka på den gröna disketten högst upp i höger-spalten.
  11. Klicka på ”ögat” i höger-spalten för att förhandsgranska enkäten.
    Du kan förhandsgranska både i desktop, läsplatta och mobiltelefon.
  12. För att enkäten ska kunna ta emot svar måste den först publiceras »
    (Du kan fortfarande redigera enkäten fastän den är publicerad.)
    När enkäten är publicerad ser du enkätens URL (webbadress) »