Förberedelser

2023-08-29

FÖRBEREDELSER – GÖR DETTA FÖRST:

1. På ditt Ungapped-konto:
    Skapa först den kontaktlista/-or som kontakterna ska läggas in i. (Döp listan till tex ”Sign up-formulär på webben” eller kanske ”Prenumeranter” kort och gott.)
  2. Skapa tre sidor på din egen webb:
    a) en ”bekräftelse”-sida

Här kan det förslagsvis stå något i stil med:
    ”Ett mejl har skickats till den e-postadress du angav. Öppna mejlet och klicka på länken i mejlet för att bekräfta din prenumeration och e-postadress.”

b) en ”succé-sida”

Här kan det förslagsvis stå något i stil med:
    ”Vi har tagit emot din e-postadress och du kommer att få vårt nästa nyhetsbrev inom kort.”

c) en ”error-sida”

Här kan det förslagsvis stå något i stil med:
    ”Oj, nu blev något fel. Testa igen om en stund, eller kontakta vår support/kundtjänst.”

Du behöver url:erna till dessa tre sidor.

OBS! Om du inte kan eller vill skapa egna sidor kan du istället använda Ungappeds standardsidor »

3. Skapa ett (två) mejl på ditt Ungapped-konto:
    a) ett ”mejl som innehåller en bekräftelse-länk”
    (Detta mejl skickas automatiskt till den e-postadress som kontakten angivit. Kontakten måste klicka på länken i mejlet för att bekräfta sin prenumeration.)

VIKTIGT

Knappen i bekräftelsemejlet ska länkas så här, dvs gå till Åtfärd-fliken och välj alternativet ”Dubbel opt-in”:
    knappen i dubbel optin-mejl

b) ett ”välkomst-mejl” (”Kul att du joinat oss! Som en liten välkomstgåva har vi bifogat en rabattkupong…”)
    OBS! Välkomst-mejl är inte obligatoriskt, utan helt frivilligt.

OBS! Dessa mejl måste skickas skarpt till en test-lista (och alltså finnas under Skickat-fliken).

När du är klar med förberedelserna går du vidare och skapar själva prenumerationsformuläret »