Påminnelse: dagen innan till anmälda deltagare

2021-05-07

Skicka mail-påminnelse ”dagen innan” till de som tackat ja/har statusen ”Anmäld”

FILMEN SKA BYTAS UT
Klicka på ikonen längst ned till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Öppna eventet
  2. Gå till Kommunikation i vänster-spalten
  3. I det här fallet vill du ju informera/påminna de personer som ska komma på eventet, dvs de som har statusen ”Anmäld”, så väj Informera.
    Finns det en speciell eventpåminnelse-mailmall på ditt konto kan du välja ”Skapa eget utskick”, annars väljer du Använd standardmall.
  4. Det skapas nu ett informations/påminnelsemail som automatiskt hämtar data dynamiskt från eventet (datum/tid/plats/logga/herobild etc). Detta mail är automatiskt kopplat till rätt segment = rätt mottagare, dvs de personer i eventets gästlista som har statusen ”Anmäld”.
  5. Rekommenderar att påminnelsemailet innehåller en ”Fått förhinder?”-knapp eller -länk så att deltagaren som inte längre kan komma smidigt kan avboka sin plats.
    Knappen ska länkas till Avanmälan som du hittar på Event-fliken.
  6. Klicka på mailets ämnesrad, (önskar du göra några ändringar i mailet kan du göra det), och skicka ut mailet, eller schemalägg det till att skickas senare.
    Schemalägger du mailet till att skickas senare så är det de personer som vid utskickstillfället har statusen ”Anmäld” som kommer att få mailet. (Alltså inte de personer som vid schemaläggningstillfället finns i segmentet.)

Rekommenderar att påminnelsemailet innehåller en ”Fått förhinder?”-knapp eller -länk så att deltagaren som inte längre kan komma smidigt kan avboka sin plats.
Knappen ska länkas till Avanmälan som du hittar på Event-fliken.

Om den som får påminnelse-mailet klickar på ”Fått förhinder?”-knappen så ändras den kontaktens status från Anmäld till Avbokat + att personen sedan får ett bekräftelsemail att hen har avbokat sin plats.