Påminnelse: dagen innan till anmälda deltagare

Just nu är påminnelse-funktionen ännu INTE en del av event-verktyget. (Det kommer.)
Detta innebär att du idag måste sköta ev påminnelser manuellt.

Skicka mail-påminnelse ”dagen innan” till de som tackat ja

Klicka på ikonen längst ned till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Öppna eventet
  2. Gå till Gästlistan i vänster-spalten
  3. Filtrera på statusen Anmäld.
  4. Exportera till Ny lista.
  5. Ge listan ett bra och logiskt namn, tex ”Påminnelse: dagen innan till ”Eventets namn”.
  6. Öppna eventet igen, och gå till fliken Inbjudningar i vänster-spalten.
  7. Skapa ytterligare ett inbjudningsmail. (Ja, det låter fel, men gör så.)
  8. Rekommenderar att påminnelsemailet innehåller en ”Fått förhinder?”-knapp eller -länk så att deltagaren som inte längre kan komma smidigt kan avboka sin plats.
    Knappen ska länkas till Avanmälan som du hittar på Event-fliken.
  9. Koppla ihop påminnelse-mailet med din kontaktlista.
  10. Skicka ut!
  11. Mailstatistiken för dagen innan-mailet hittar du inne i eventet, under Inbjudningar.

Om den som får påminnelse-mailet klickar på ”Fått förhinder?”-knappen så ändras den kontaktens status från Anmäld till Avbokat + att personen sedan får ett bekräftelsemail att hen har avbokat sin plats.