Namnge dina anpassade fält

Utöver förnamn, efternamn, mobilnummer och e-postadress kan du i Ungappeds databas samla ytterligare information om dina kontakter. Det finns 10 extra anpassade fält till ditt förfogande. Det kan tex vara info som företag, ort, kundnummer, personnummer, kön, födelseår, poängsaldo.
Du väljer själv vilken information som är relevant för dig och ditt företag.
Säljer du skor kanske du vill samla info om skostorlek för att kunna kontakta alla med skostorlek 37 när du fått in ett parti provskor.

Namnge dina anpassade fält för att få ordning i databasen

Se till att namnge dina anpassade fält, så du inte importerar företagsinfon på fält nr 2 idag, men till nästa import har du glömt vilket fält det var och importerar på fält nr 4.
Dels blir det fel när du vill infoga anpassade fält i mail/sms/enkäter, men även när du vill göra en sökning i databasen på ett anpassat fält.

SÅ NAMNGER DU DINA ANPASSADE FÄLT

1. Klicka på Kontonamnet uppe till höger
  2. klicka på kontonamnet
  3. namnge dina fält
  4. Stäng.

namnge dina anpassade fält

De anpassade fälten kan du infoga både i nyhetsbrev, sms och som förifyllda fält i enkätverktyget, men du kan också använda datan till att segmentera kontakter, tex hitta alla kvinnor i Göteborg på kontot och göra ett utskick bara till dessa.

Så infogar du anpassade fält i nyhetsbrev »
Så infogar du anpassade fält i sms »
Så får du förifyllda fält i din enkät »
Du kan även infoga anpassade fält i mailets ämnesrad »