Namnge dina anpassade fält

2024-04-09

Det finns både fasta fält och anpassade fält.

Fasta fält

Fasta fält är fält som alla våra kunder får automatiskt.
Du kan inte ändra namnet på de fasta fälten.

• e-postadress
  • förnamn
  • efternamn
  • mobilnummer
  • företagsnamn
  • jobbtitel
  • hemsida
  • bransch
  • gatuadress
  • postnummer
  • stad
  • område
  • land
  • stat
  • födelsedag (datum)
  • kön

Anpassade fält

Utöver ovan fält kan du i Ungappeds databas samla ytterligare information om dina kontakter.
Det finns 10 textfält (max 100 tecken) ni själva kan namnge och använda hur ni vill + 2 långa textfält + 2 datumfält + 6 numeriska fält.
Det kan tex vara info som förvaltning, län, kundnummer, personnummer, poängsaldo.
Du väljer själv vilken information som är relevant för dig och ditt företag.

Namnge dina anpassade fält för att få ordning i databasen

Se till att namnge dina anpassade fält, så du inte idag importerar län-infon på fält nr 2, men till nästa import har du glömt vilket fält det var och importerar län på fält nr 4.
Dels blir det fel när du vill infoga anpassade fält i mail/sms/enkäter, men även när du vill göra en sökning i databasen på ett anpassat fält.

SÅ NAMNGER DU DINA ANPASSADE FÄLT

1. Klicka på Kontonamnet längst nere i den svarta vänster-menyn
  2. klicka på kontonamnet
  3. se till att du är på Konto i vänster-menyn
  4. välj fliken Anpassade fält
  5. namnge dina fält
  6. (vill du att dina kontakter ska kunna se/redigera sina uppgifter ska du även kryssa i ”Visa i Mina inställningar”.)

De anpassade fälten kan du infoga både i mejl, sms och som förifyllda fält i enkätverktyget. Du kan också använda datan till att segmentera kontakter, tex hitta alla ”kvinnor i Göteborg på kontot som är mellan 30-35 år och som äger en bil” och göra ett utskick bara till dessa.

Så infogar du anpassade fält i nyhetsbrev »
Så infogar du anpassade fält i sms »
Så får du förifyllda fält i din enkät »
Du kan även infoga anpassade fält i mejlets ämnesrad »