Gästlistan: Ändra status på anmälda deltagare till närvarat

2024-03-28

Ändra status snabbt och enkelt till närvarat på samtliga anmälda i ett event.
Varför kan jag behöva ändra status på deltagare från anmälda till närvarat?

Du vill skicka ett ”Följ upp mail” till alla som närvarat vid ett event med en presentation eller utvärdering som du skapat under kommunikation i eventet, men får inga mottagare i segmentet närvarat när du trycker på skicka?

Verktyget skickar detta mail automatiskt till segmentet deltagare med statusen ”närvarat”. Statusen behöver då först uppdateras på anmälda deltagarna, annars kommer verktyget inte känna av att några kontakter finns att skicka till i detta segment.

1. Öppna eventet och gå till ”Gästlista” i vänster-menyn
  2. Klicka i kryssrutan ”Status” högst uppe ovanför deltagarlistan.
  3. När du kryssar i ”Status” markeras samtliga deltagare i listan och knappen ”Ändra anmälda till närvarat” visas.
  4. Klicka ”Ändra anmälda till närvarat” och bekräfta OK. Statusen på deltagarna uppdateras nu till ”Närvarat”.

Behöver du ändra till annan status görs detta på en och en. Klicka på status anmäld, närvarat framför namnet och välj ny status i dropdown-listan som visas, se här.