Ring oss: 08 410 413 13 Maila oss: support@ungapped.com

Påminn de som ännu inte besvarat enkäten

2024-03-27

Visst är det irriterande, och kanske även förvirrande, att få ett ”Glöm inte att besvara vår enkät”-mail när en redan har besvarat enkäten? Så se till att bara skicka ut påminnelsemailet till de som ännu inte har besvarat enkäten!

TVÅ FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT DU SKA KUNNA SKICKA ETT PÅMINNELSEMAIL

 1. Du har skickat en inbjudan inifrån enkäten (har man inte fått en inbjudan kan man ju heller inte påminnas)
 2. Enkäten är inte anonym (är det en anonym enkät vet inte Ungapped vem som har besvarat enkäten, och därmed heller inte vem som inte besvarat enkäten).

OBS! Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst ned till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

 1. Gå till Enkäter uppe i den svarta listen och fliken Pågående och öppna din enkät.
 2. Klicka på ”Skicka påminnelse”.
  (En förutsättning för att du ska kunna skicka en påminnelse är förstås att du först har bjudit in till enkäten.)
 3. Välj vilken mailmall du vill använda för ditt påminnelsemail, alternativt vilket mail du vill kopiera.
 4. Klicka nu på den rosa Skicka-knappen och skicka antingen ut det direkt eller schemalägg påminnelsemailet till att skickas senare.

Påminnelsemailet kommer att, vid utskickstillfället, skickas till de som fått en inbjudan till enkäten men ännu inte besvarat enkäten.
De kontakter som hunnit besvara enkäten innan påminnelsemailet skickas kommer att försvinna ur mottagarsegmentet, och kommer alltså ej få påminnelsemailet.

Under Kommunikation-fliken inne i din enkät ser du alla mailutskick som gjorts, samt kommande schemalagda mail.
Du kan också se ditt/dina schemalagda påminnelsemail under utskick -> och schemalagda och där kan du avbryta ett schemalagt påminnelsemail.

OBS!
En förutsättning för att detta ska fungera är att länken i inbjudningsmailet INTE är anonym, dvs att du inte har klistrat in enkätens URL:en på webbside-fliken, utan att du har gått via Enkät-fliken för att infoga länken till enkäten.Om du inte ser någon ”Källor”-flik i din enkätstatistik har du alltså skickat ut en anonym enkät. Är det en anonym enkät vet inte verktyget vem/vilka det är som besvarat enkäten, och därmed heller inte vem/vilka som ej ännu besvarat enkäten.

  Manualer

  Ta din marknadsföring till nästa nivå