Radera svar på känsliga frågor

2022-06-16

Radera svar på känsliga frågor är en inställningsmöjlighet i ett anmälningsformulär kopplat till ett event.
En inställning som används på frågor med känsliga person- eller hälsouppgifter som samlas in inför ett event, exempelvis exempelvis matallergifrågor etc. Uppgifter som efter avslutat event inte behöver sparas om kontakten.

Känslig information som lämnats av respondenterna sparas i 45 dagar och kommer därefter att raderas automatiskt.
Viktigt! Åtgärden kan inte ångras.

Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

Ange ”Känsliga frågor” i anmälningsformulär

1. Öppna eventet
  2. Gå till Anmälningsformulär i vänster-spalten, klicka på formulärets namn och öppna det i redigeringsläge
  3. Markera frågan som efterfrågar känslig information
  4. Välj Avancerat i meny till höger
  5. Klicka och aktivera knapp ” Känslig fråga
    (Fråga markeras nu med en svart flagga ”Känslig fråga” i formuläret)
  6. Spara

Svar sparas nu i 45 dagar och raderas därefter automatiskt om inget annat anges.
Vill du ändra antal dagar innan radering, ändrar du detta under kontoinställningar:

Ändra antalet dagar som svar ska sparas

1. Klicka på ditt namn upp till höger på sidan -> Klicka igen på konto och  kontonamn
  2. Sida Konto öppnas
  3. Skriv in antalet dagar under ”Hantering av känslig information

Radera svar manuellt

1. Öppna Anmälningsformulär under eventet
  2. Klicka på röda knappen ”Radera känsliga svar” -> och bekräfta med OK.
  3. Svar raderas nu omgående och raderingen kan inte ångras.