Radera svar på känsliga frågor

2024-03-28

Inför ett event är det vanligt att du i anmälningsformuläret behöver ställa frågor av personligare karaktär, exempelvis matallergifrågor.
Detta är tillfällig data som du bara behöver för att kunna genomföra eventet, men som du efter eventet varken vill eller kanske får spara.
Med vår ”Känslig fråga”-funktion raderas denna känsliga data automatiskt efter en tid (men kontakten raderas inte, bara den känsliga datan).

Viktigt! Efter eventdata har raderats går det inte att få tillbaka den..

Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

Ange ”Känsliga frågor” i anmälningsformulär

1. Öppna eventet
  2. Gå till Anmälningsformulär i vänster-spalten, klicka på formulärets namn och öppna det i redigeringsläge
  3. Markera frågan som efterfrågar känslig information
  4. Välj Avancerat i höger-spalten
  5. Klicka och aktivera knapp ” Känslig fråga
    (Frågan markeras nu här i redigeringsläget med ”Känslig fråga”, men denna svarta flagga syns inte i formuläret.)
  6. Spara

Den känsliga datan kommer nu att sparas i 45 dagar och därefter raderas automatiskt om inget annat anges.

Vill du ändra antal dagar innan radering ändrar du detta under kontoinställningar:

Ändra antalet dagar som svar ska sparas

1. Klicka på ditt namn upp till höger på sidan -> Klicka igen på konto och  kontonamn
  2. Sida Konto öppnas
  3. Skriv in antalet dagar under ”Hantering av känslig information

Radera svar manuellt

1. Öppna eventets anmälningsformulär
  2. Klicka på röda knappen ”Radera känsliga svar” -> och bekräfta med OK.
  3. Svaren raderas nu omgående. Raderingen kan inte ångras.