Gör en bild rund (avancerat)

2022-04-12

Klicka på ikonen längst till höger i filmen ovan för att se filmen i fullskärmsläge.

1. Markera bildblocket
  2. Klicka på Redigera under bilden i höger-spalten
  3. (Optional: en bild behöver sällan vara bredare än 600 pixlar, så ändra bildens storlek genom att klicka på Resize.
    När du är klar – klicka på Apply-knappen.)
  4. För att bilden ska bli helt rund måste bilden först göras kvadratisk.
    Om bilden inte redan är kvadratisk: klicka på Crop och se till att bildens bredd och höjd har samma mått.
    När du är klar – klicka på Apply-knappen.
    (Om bilden inte är kvadratisk kommer bilden att bli elliptisk istället för rund.)
  5. Klicka därefter på Corners.
  6. Dra Radius-slidern längst till höger.
    När du är klar – klicka på Apply-knappen.
  7. Klicka på Save.
    Antingen väljer du att spara den nya bilden som ny bild, eller att spara över originalbilden.

Det finns också ett enklare sätt att göra en bild rund » (men du kan inte ”finjustera”)