Hur mycket kostar ett sms?

2021-08-02

Hur mycket sms:et kostar beror på en mängd faktorer:

1. Hur många mobilnummer som finns i den/de kontaktlistor du kopplat till sms:et
  2. Mottagarnas landskod (olika pris för olika länder)
  3. Antal tecken i sms:et
  4. Om sms:et innehåller specialtecken som exempelvis emojis *
  5. Innehåller sms:et några anpassade fält, som till exempel Förnamn, kan det påverka kostnaden.
    (Exempel: ditt sms är 150 tecken långt (= 1 sms) och du infogar mottagarens Förnamn i meddelandet. Om mottagarens namn är ”Leif” blir det färre än 160 tecken och det räknas som 1 sms, men om mottagaren heter ”Ann-Christine” blir det fler än 160 tecken och det räknas som 2 sms.)
  6. Eurons dagskurs.

SMS SOM INTE INNEHÅLLER SPECIALTECKEN
0-160 tecken = 1 sms
161-316 tecken = 2 sms
307-459 tecken = 3 sms
460-612 tecken = 4 sms
613-765 tecken = 5 sms
osv

SMS SOM INNEHÅLLER SPECIALTECKEN
0-70 tecken = 1 sms
71-134 tecken = 2 sms
135-201 tecken = 3 sms
202-268 = 4 sms
269-335 tecken = 5 sms
osv.

Tips! Ett enkelt sätt att ta reda på hur mycket ett SMS kommer att kosta är att:

1. Öppna ett utkast eller skriv sms:et
  2. Ladda upp mottagarna
  3. Koppla ihop sms:et med en eller flera kontaktlistor som du vill skicka till.

Klicka ”Räkna ut kostnaden”, nu visas kostnaden för sms:et och hur mycket pengar som behöver laddas upp på kontots sms-saldo.