Blockera kontakt

En blockerad kontakt är en mottagare som inte önskar få fler e-postutskick från dig. Personen kan blockera sig själv genom att klicka på avanmälningslänken i ditt mailutskick, eller bli manuellt blockerad av dig.
Även om kontakten finns med i den kontaktlista du använder för ditt utskick tas den blockerade kontakten automatiskt bort av verktyget när du klickar på Skicka-knappen.

Hur blockerar jag en kontakt?

  1. Leta upp den kontakt du vill blockera (antingen i en viss kontaktlista eller bland alla kontakter – det spelar ingen roll)
  2. Öppna kontakten genom att klicka på kontaktens namn
  3. Klicka på ”Påanmäl för e-post” – den ska nu bli röd
  4. Stäng kontaktkortet.

Den blockerade kontakten får nu en röd ikon framför e-postadressen. (Om den inte fått en röd ikon – uppdatera webbläsaren!)
Kontakten blir blockerad i samtliga kontaktlistor.

Hur tar jag bort blockering av en kontakt?

  • Leta upp den kontakt du vill blockera
  • Öppna kontakten genom att klicka på kontaktens namn
  • Klicka på ”Påanmäl för e-post” – den ska nu bli grön
  • Stäng kontaktkortet.

OBS! Du får inte ta bort blockeringen av en kontakt hur som helst, utan du måste respektera en blockering. Endast om kontakten personligen har bett om att få dina nyhetsbrev igen är det ok att ta bort blockeringen.