Skicka påminnelse till de som ännu inte anmält sig/besvarat enkäten

skapa en lista med alla som ännu ej anmält sig till ditt event

Visst är det irriterande, och kanske även förvirrande, att få ett ”Anmäl dig till vårt event”-mail eller ”Glöm inte att besvara vår enkät”-mail när en redan har anmält sig/besvarat enkäten?
Så se till att bara skicka ut påminnelsemailet till de som ännu inte anmält sig eller besvarat enkäten!

Så har tar du fram en kontaktlista på de som tidigare fått en inbjudan, men ännu inte anmält sig/besvarat din enkät:

1. Skapa själva påminnelsemailet. (Dubbelkolla att den länkar till rätt enkät/anmälningsformulär.)
  2. Öppna enkäten, dvs enkätens statistik. (Enkäten måste alltså redan vara publicerad.)
  3. Högst uppe hittar du Källor. Klicka där.
  4. Klicka på den turkosa ”Se alla som inte svarat på enkäten”-knappen.
  5. Klicka på Exportera uppe till höger, och välj Ny lista.
  6. Ge listan ett bra namn, tex ”Påminnelse event yyyy-mm-dd”.
    OBS! Det kan ta några sekunder innan alla kontakter laddas.
  7. Öppna påminnelsemailet, koppla det till ovan kontaktlista och skicka ut.
OBS!
En förutsättning för att detta ska fungera är att länken i inbjudningsmailet INTE är anonym, dvs att du inte bara ha klistrat in URL:en till enkäten, utan att du har gått via Enkät-fliken för att infoga länken till enkäten.