Google Authenticator

2022-05-17

Google Authenticator

Ladda ner Google Authenticator från antingen Apple App Store eller Android Google Play Store. Det är gratis.

Konfigurera Google Authenticator

1. Öppna Google-kontot på enheten – https://myaccount.google.com/
  2. Tryck på Säkerhet högst upp i navigeringspanelen.
  3. Tryck på Tvåstegsverifiering under ”Logga in på Google”. Du kan behöva logga in.
  4. I avsnittet ”Lägg till fler andra steg för att verifiera din identitet” trycker du på Konfigurera under Authenticator-appen.
  5. Följ anvisningarna på skärmen

Aktivera tvåstegsverifiering

Med tvåstegsverifiering (kallas även tvåfaktorsautentisering) lägger du till ett extra skydd i kontot i fall lösenordet skulle hamna i orätta händer. När du har konfigurerat tvåstegsverifiering loggar du in på kontot i två steg med hjälp av

•  Något du vet, till exempel ditt lösenord.
  • Något du har, till exempel din telefon.

Aktivera tvåstegsverifiering

1. Öppna Google-kontot – https://myaccount.google.com/
  2. Välj Säkerhet i navigeringspanelen.
  3. Välj Tvåstegsverifiering under Logga in på Google > Kom igång.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Kontot, användarnamn@gmail.com, är kopplat till en arbetsplats eller skola? Kontakta administratören om det inte går att aktivera tvåstegsverifiering.