Gmail SFP och DKIM

Gmails SPF och DKIM är viktiga för dina nyhetsbrev

Av Therese Tullgren | therese.tullgren@ungapped.com

Gmails Nyckelregler: Varför SPF och DKIM nu är avgörande för dina nyhetsbrev

Har du någonsin undrat varför dina e-postmeddelanden inte når rätt mottagare eller hamnar i skräppostmappen? Det kanske beror på Gmails senaste uppdateringar gällande SPF och DKIM – två små, men oerhört viktiga regler som nu kan göra skillnaden mellan att nå framgång med dina nyhetsbrev eller att bli osynlig i mottagarnas inkorgar.

Gmail, en av världens mest använda e-postleverantörer, har tagit steget mot att förbättra e-postsäkerheten för sina användare. SPF (Sender Policy Framework) och DKIM (DomainKeys Identified Mail) är två protokoll som Gmail har börjat prioritera för att verifiera och autentisera e-postmeddelanden. Men varför är det så viktigt och vad betyder det för dig som skickar nyhetsbrev?

SPF och DKIM: Ett säkrare kommunikationslandskap

Tänk dig SPF och DKIM som passerkort för dina e-postmeddelanden. SPF är som en lista över godkända avsändar-servrar för din domän, medan DKIM lägger till en digital signatur för att bevisa att meddelandet är äkta och inte manipulerat under överföringen. När Gmail mottar ett e-postmeddelande från dig, tittar det efter dessa ”passerkort” för att avgöra om det är legitimt och säkert att leverera till mottagaren.

Läs mer om e-postautentisering och hur det fungerar.

Varför det är avgörande för dina nyhetsbrev

För dig som skickar nyhetsbrev är det här ett måste. SPF och DKIM hjälper till att bygga förtroende för dina e-postmeddelanden hos e-postleverantörer som Gmail. När dina nyhetsbrev är korrekt autentiserade, ökar chansen att de hamnar i mottagarnas inkorgar och inte klassificeras som skräppost.

Hur du anpassar dig till förändringen

Att implementera SPF och DKIM för dina utgående e-postmeddelanden är relativt enkelt. Det handlar om att konfigurera DNS-poster för din domän och lägga till de nödvändiga autentiseringsnycklarna. Genom att se till att din e-postinfrastruktur är korrekt inställd med SPF och DKIM, kan du säkerställa att dina nyhetsbrev når mottagarna utan problem.

Slutsats

Gmails nya regler kring SPF och DKIM är en påminnelse om att e-postsäkerhet och autentisering blir allt viktigare. För dig som skickar nyhetsbrev är det nu dags att se över din e-postkonfiguration och se till att den är i enlighet med dessa nya regler för att undvika att dina meddelanden hamnar i skräpposten. SPF och DKIM är nycklarna till att säkerställa att dina nyhetsbrev når rätt mottagare och ger maximal effekt. Så var redo att anpassa dig och säkerställ en säkrare och mer effektiv leverans av dina viktiga meddelanden!

…….
För att sända e-post från Ungapped med din egendesignade domän krävs följande steg:

  • En brevlåda för returer, exempelvis mail@dindoman.se eller utskick@dindoman.se.
  • SPF-post i din DNS som ger Ungapped rättighet att skicka e-post i domänens namn.
  • DKIM-post i din DNS som bekräftar att Ungapped har krypterat e-posten med en nyckel från din domän.

Se hur du sätter upp detta här.

……


Ditt Nästa Steg…

Utforska Ungappeds tilläggstjänster eller läs mer om vårt verktyg för nyhetsbrev.
Tveka inte att kontakta våra experter på sales@ungapped.com om du vill veta mer om protokollen SPF och DKIM.

Testa vår plattform. Registrera ett konto och utvärdera oss i 30 dagar. Klicka här.


Andra artiklar som kanske kan intressera dig.
Tekpon har utsett 2023 års bästa e-postmarknadsföringsverktyg
10 st metoder för att generera kunder från e-postmarknadsföring
Fördelarna med AI i digital marknadsföring

Ta din marknadsföring till nästa nivå