Vad är bra CTR i nyhetsbrev och hur kan man förbättra det?

Av Kirsi Pöyhtäri | kirsi@lianatech.com

En framgångsrik e-postmarknadsföringskampanj handlar om siffror. Ett av de viktigaste mätvärdena att spåra är klickfrekvensen (CTR) för dina nyhetsbrev. CTR hänvisar till andelen prenumeranter som klickar på länkarna i ditt nyhetsbrev och vidtar åtgärder på din webbplats. Men vad anses vara en bra CTR?

För det första är det viktigt att förstå att CTR kan variera beroende på din bransch, publik och innehållet du marknadsför. Till exempel kan ett B2B-nyhetsbrev ha en lägre CTR jämfört med ett B2C-nyhetsbrev eftersom B2B-prenumeranter tenderar att ha en längre försäljningscykel. Om du marknadsför en rabatt eller ett tidsbegränsat erbjudande kan du dessutom se en högre CTR jämfört med ett nyhetsbrev som marknadsför utbildningsinnehåll.

Vad är en bra CTR

Generellt sett ligger en bra CTR för nyhetsbrev runt 2–3 %. Det betyder att av 100 mottagare som får ditt nyhetsbrev kommer 2–3 av dem att klicka på en länk och vidta åtgärder på din webbplats. Bli dock inte avskräckt om din CTR är lägre än detta. Den genomsnittliga klickfrekvensen för nyhetsbrev i alla branscher är cirka 1,7 %, så om du är över det är det bra.

Det är också viktigt att notera att CTR inte är det enda måttet att spåra. Om din CTR är låg, men du ser en ökning av konverteringar eller intäkter, kanske det inte är en anledning till oro. Att enbart fokusera på CTR kan dessutom leda till clickbait-taktik och en minskning av abonnentengagemang över tid.

Så vad kan du göra för att förbättra ditt nyhetsbrevs CTR?

Här är några tips:

 1. Segmentera
  Genom att skicka riktade e-postmeddelanden till specifika segment av dina mottagare kan du öka dina mejls relevans och förbättra din CTR.
 2. Skapa den perfekta uppmaningen
  Använd en tydlig och övertygande uppmaning (CTA). Din CTA ska vara lätt att hitta, använda handlingsinriktat språk och tydligt kommunicera värdet av att klicka på länken.
 3. Optimera ditt nyhetsbrev för mobilen
  Eftersom majoriteten av e-postöppningarna sker på mobila enheter är det viktigt att se till att ditt nyhetsbrev är optimerat för mindre skärmar och lätt att navigera.
 4. Testa och iterera
  Testa kontinuerligt olika ämnesrader, CTA:er och innehållstyper för att se vad som resonerar bäst hos din publik och förbättrar din CTR.
 5. Anpassa ditt nyhetsbrev
  Använd prenumerantdata som deras namn, plats eller tidigare köp för att anpassa innehållet i ditt nyhetsbrev. Detta kan bidra till att öka relevansen och engagemanget och i slutändan förbättra din CTR.
 6. Kraften i visuellt
  Att införliva bilder, videor eller animerade GIF:ar kan hjälpa till att göra ditt nyhetsbrev mer visuellt tilltalande och öka klickfrekvensen.
 7. Less is more
  Undvik att överväldiga dina prenumeranter med för mycket information eller för många uppmaningar. Håll ditt nyhetsbrev kortfattat och fokuserat på ett eller två huvudämnen för att förbättra din CTR.
 8. Testa olika sändningstider
  Experimentera med att skicka ditt nyhetsbrev vid olika tidpunkter och dagar i veckan för att se när dina prenumeranter är mest aktiva och engagerade.
 9. Tillför värde till dina prenumeranter
  Se till att ditt nyhetsbrev ger värde till dina prenumeranter genom att erbjuda exklusivt innehåll, rabatter eller användbara resurser. Detta kan hjälpa till att öka prenumerantlojalitet och CTR.

Sammanfattningsvis är en bra CTR för nyhetsbrev runt 2–3 %, men den kan variera beroende på bransch och innehåll. Fokusera inte enbart på CTR, utan spåra även konverteringar och intäkter. Genom att till exempel segmentera din e-postlista, använda tydliga uppmaningar, optimera mobilanvändningen och testa olika element kan du förbättra klickfrekvensen och den övergripande framgången för ditt nyhetsbrev.

Är du redo att förbättra ditt nyhetsbrevs klickfrekvens?

Vårt kraftfulla nyhetsbrevsverktyg gör det enkelt att skapa och skicka riktade e-postmeddelanden och spåra dina mätvärden. Registrera dig idag för en kostnadsfri provperiod och se hur vårt verktyg kan hjälpa dig att öka ditt nyhetsbrevs CTR och få fler konverteringar.

Ta din marknadsföring till nästa nivå