Optimera e-postmarknadsföring

Använd 45 olika metoder för att optimera e-postmarknadsföringen

Av Therese Tullgren | therese.tullgren@ungapped.com

E-postmarknadsföring fortsätter att dominera som den mest framgångsrika kanalen inom den digitala marknadsföringen. Det är därför viktigt att kontinuerligt förbättra, utveckla och optimera företagets e-postmarknadsföring genom en strategi. Kom ihåg att framgång kräver en djup förståelse för grundläggande principer: ditt innehåll måste vara engagerande, dina verktyg måste vara pålitliga och den visuella utformningen måste vara tilltalande för ögat.

Samtidigt är det av lika stor vikt att kontinuerligt vårda en e-postmarknadsförings-
databas som inte bara utökas i omfång utan också förfinas i kvalitet. I denna artikel kommer vi att utforska kärnfrågorna inom e-postmarknadsföring.

 • Ditt innehåll måste vara engagerande.
 • Dina verktyg måste vara pålitliga.
 • Den visuella designen måste vara tilltalande för ögat.

E-postmarknadsföring med Prenumerantlistor

Är det endast genom ett prenumerationsformulär på din webbplats du får dina nyhetsbrevsprenumeranter? Då når du sannolikt bara en bråkdel av de potentiella prenumeranterna.
Här är några punkter för att öka prenumeranterna på ditt nyhetsbrev:

 1. Sociala Medier: Skapa en tydlig ”Prenumerera på vårt nyhetsbrev”-knapp på dina olika sociala medieplattformar.
 2. Fysisk Närvaro: Annonsera ditt nyhetsbrev i butik och på tryckt marknadsföringsmaterial.
 3. Multimedial Tillgänglighet: Integrera uppmaningsknappar på dina YouTube-videor och inkludera en länk i beskrivningen för att engagera din videopublik.
 4. Professionell Signatur: Inkludera en direkt länk till prenumerationen i din e-postsignatur.
 5. Evenemangsnärvaro: Samla kontaktuppgifter från mässor och evenemang för att nå en målgrupp som är aktivt engagerad i ämnet.
 6. E-handelsintegration: Lägg till alternativet ”Prenumerera på vårt nyhetsbrev” i din webbutiks beställningsprocess för ökad synlighet.
 7. Innehållskoppling: Erbjud möjlighet till e-postprenumeration direkt efter dina blogginlägg för att engagera intresserade läsare.
 8. Social Media Marknadsföring: Kommunicera om värdet i ditt nyhetsbrev i ditt innehåll på sociala medier för att locka intresse.
 9. Google Sökannonser: Rikta Google-annonser till en sida som främjar prenumeration för att nå en bredare publik.
 10. Strategiska Partnerskap: Utöka dina listor genom företagssamarbeten i delade evenemang eller kampanjer.
 11. LinkedIn: Använd LinkedIns nyhetsbrevsfunktion för att attrahera professionella kontakter.
 12. Wi-Fi Registrering: Erbjud gratis Wi-Fi i utbyte mot registrering och prenumeration för att locka användare till att ansluta till ditt nätverk.

Reflektera över de olika interaktionerna med dina kunder och hur möjligheten att prenumerera på ditt nyhetsbrev kan presenteras i dessa situationer. Till exempel, för en individ som nyligen deltog i ett evenemang, kan du använda frasen ”Få inbjudningar till våra kommande event genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.” Å andra sidan, för någon som lämnade en övergiven kundvagn, kan du locka med erbjudandet ”Prenumerera på vårt nyhetsbrev och erhåll en 15% rabattkupong som tack för ditt intresse.”

Många Vägar till Prenumeranter

Förmedla värdet av ditt nyhetsbrev
Nyhetsbrevet behöver ibland säljas till prenumeranten: det måste vara både lockande och trovärdigt.

Förse med värdefulla incitament
Erbjud en kostnadsfri nedladdningsbar guide, ett whitepaper, en rabattkupong eller andra konkreta fördelar som incitament för att prenumerera på ditt nyhetsbrev.
Lyft fram det bästa av tidigare nyhetsbrev och länka till de mest framstående innehållen från dina tidigare nyhetsbrev för att visa på det värde som prenumeranter kan förvänta sig.

Klar kommunikation om frekvens och användning
Tydligt kommunicera hur ofta ditt nyhetsbrev kommer att publiceras och hur prenumerantens information kommer att användas.

Trygg avslutning av prenumerationen
Informera prenumeranten om att de enkelt kan avsluta sin prenumeration när som helst och se till att du håller ditt ord när det gäller avregistrering.

Konkret försäljning
Engagera ditt säljteam i att aktivt erbjuda nyhetsbrevsprenumerationer i olika sammanhang: vid diskussioner, under kalla samtal, under webbseminarier och vid affärsmöten. Detta enkla tillvägagångssätt låter dig behålla kontakten även när ett formellt möte inte är nödvändigt.

Ungapped levererar mervärde genom deras nyhetsbrevsprenumeration, inklusive en exklusiv rabattkod och en unik upplevelse reserverad endast för prenumeranter.

Användbara Insikter för Prenumerantlistor

Aktivera grundläggande instinkter:
Människor är djupt sociala varelser – den framgång som sociala medier har uppnått bygger på denna insikt, liksom kraften i rekommendationer inom marknadsföring. Appellera till prenumeranternas naturliga önskan att vara en del av en gemenskap.

Presentera ”insiderförmåner” exklusivt för prenumeranter: Erbjud specialerbjudanden, förhandsinformation och exklusiva evenemangsinbjudningar.

Framhäv rekommendationer: Uppmuntra till rekommendationer, som går bortom enkla ”berätta för en vän” och ”dela på sociala medier”-knappar. Direkt när en ny prenumerant ansluter, imponera på dem med en automatiserad välkomstkampanj.

När förtroendet är etablerat, gå vidare till nästa steg: be dem rekommendera nyhetsbrevet till en vän och belöna dem med en rabattkupong eller annan förmån.

Insamling av feedback och godkännande för publicering: Samla in åsikter och be om tillstånd att dela positiva kommentarer på din prenumerationssida eller formulär.

För att öka trovärdigheten, använd statistik: ”Bli en del av vårt nyhetsbrev med över 20 000 prenumeranter och vara med i konversationen.”

Anpassning och Fördjupning för Ökad Effektivitet

…och vad handlade formen om egentligen?

Majoriteten av prenumeranter ansluter sig till listan via en webbplats. Men förvånansvärt ofta är formuläret svårt att hitta, överdrivet komplext eller gömt bakom flera klick. De potentiella abonnenterna går förlorade vid varje hinder. Den önskvärda formuläret är enkelt att hitta och snabbt att fylla i.

Se till att prenumerationsmöjligheten för nyhetsbrevet är synlig på varje sida med en enkel blick. Prova att placera den i ett övre ”hej-fält” i webbläsaren för snabb åtkomst.

Utforska popup-fönster som visas på sidan: Dessa har fått godkännande både från marknadsförare och användare och har visat sig vara mycket effektiva. Ta det ett steg längre genom att automatiskt visa popup-fönstret efter en specifik åtgärd, till exempel efter att en användare har läst ett blogginlägg, eller efter en viss tidsperiod på sidan. Använd exit-intent-teknik för att identifiera när besökare är på väg att lämna sidan.

Undvik att förlora formuläret i mängden: Se till att det inte hamnar längst upp eller längst ner på sidan. En ”flytande” formulär som följer med när användaren skrollar kan vara ett sätt att hålla det synligt och tillgängligt.

Utför A/B-testning om dina nyhetsbrevsprenumeranter är viktiga: Överväg att testa olika placeringar, texter och till och med färgval. Det är förvånansvärt hur mycket dessa faktorer kan påverka antalet prenumeranter du attraherar.

Inte enbart kvantitet, utan även kvalitet – att maximera fördelarna med befintliga nyhetsbrevsprenumeranter. Använder du dina e-postlistor endast för att distribuera månatliga nyhetsbrev? Då är det hög tid att vidga dina horisonter.

Uppmuntra Engagemang och Konvertering

 1. Kommunicera till rätt personer vid rätt tidpunkt med rätt innehåll. För att lyckas med detta måste du känna till mottagarna.
 2. Erbjud mångsidiga sätt att anmäla sig som prenumerant, eller skapa egna UTM-taggar för att spåra källan till prenumeranter och leverera relevant innehåll.
  Dra nytta av analysverktyg för att spåra besökarnas beteenden genom ”nyhetsbrev” och ”e-postmarknadsföring” UTM-taggar på din webbplats.
 3. Integrera e-postmarknadsföringsverktyget med din webbplats, CRM, lojalitetsprogram eller evenemangshanteringssystem för att optimera kundinteraktioner.
 4. Upptäck kontinuerligt åsikter, idéer och förbättringsförslag genom att aktivt begära feedback. Använd insikterna för att bygga nätverk och ökad synlighet på sociala medier.

Få insikter Alla målgrupper är unika: Förstå vad som resonera med dina mottagare och i din bransch. Använd anpassning för att glädja dina kunder med anpassade erbjudanden på deras födelsedag eller medlemsårsdag.

Anpassa individuella nyhetsbrev baserat på kunddata: Bygg segment och skicka olika typer av nyhetsbrev till olika segment. Skriv under nyhetsbrevet med en persons namn, med ansikte och personliga uppgifter, istället för företagets namn

Automatisera dina mest grundläggande meddelanden: På så sätt kommer du att spara tid och samtidigt betjäna dina kunder bättre.

Upplysa dina läsare om olika kontaktvägar med ditt företag: Inkludera länkar till social media.

Framhäv – säkerställ att varje brev innehåller en smidig övergång från prenumerant till potentiell kund:

 • Inkludera kontaktuppgifter för säljteamet, aktuella erbjudanden osv.
 • Använd marknadsautomation för att omvandla en prenumerant till en potentiell kund.
 • Utveckla prenumerationer till rekommendationer genom sociala medier.
 • Bjud in prenumeranter till kommande evenemang.

Stora prenumerantlistor kan vara imponerande, men det är betydligt viktigare att dina prenumeranter faktiskt är engagerade i det innehåll du erbjuder. Se till att ogiltiga e-postadresser automatiskt tas bort från listorna.

Genomför regelbundna rensningar av dina listor: om du inte kan engagera passiva läsare, ta farväl av dem. Be om skäl för avhopp och dra lärdom av dem.

Ditt Nästa Steg….

Funderar du på att använda en plattform för din e-postmarknadsföring?

Förhoppningsvis har du fått värdefulla tips från den här artikeln för att bygga och optimera dina listor. Utforska gärna Ungappeds nyhetsbrevstjänst och tveka inte att kontakta våra experter på sales@ungapped.com för en djupare diskussion om hur du kan förbättra din e-postmarknadsföring.

Testa vårt verktyg för E-postmarknadsföring i 30 dagar. Klicka här.


Andra artiklar som kanske kan intressera dig.
4 st copywriting tips for dina nyhetsbrev
Hur engagerar du dina kunder med e-postmarknadsföring
Så skriver du nyhetsbrev som konverterar!

Ta din marknadsföring till nästa nivå