Skapa en pdf av nyhetsbrevet – skriv ut mejlet

2023-09-12

Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

Så här gör du för att skapa en pdf av ditt nyhetsbrev, eller skriva ut ditt mejl:

öppna mailets webbversion

1. Om mejlet är utskickat: öppna dess statistik och klicka på ”länk”-ikonen (se bild ovan)
    ELLER
    Om mejlet ännu inte är skickat skarpt: Skicka mejlet till dig själv (provutskick eller skarpt utskick spelar ingen roll)
    öppna mejlet i din inkorg och klicka på mejlets webbversionslänk
  2. börja skriv ut som vanligt (använd tex snabbkommanot ctrl+p eller klicka på print-knappen i din webbläsare)
  3. Nu öppnas din webbläsares utskriftsinställningar.
    Ändra skrivare från din standardskrivare till ”Spara som PDF” (kan heta olika i olika datorer)
  4. Gör eventuella utskriftsinställningar
  5. klicka på ”ok” eller ”skriv ut” (står olika beroende på vilken webbläsare du använder)
  6. spara pdf:en på din dator.

OBS! Som standard skrivs inte bakgrundsbilder och bakgrundsfärger ut. Vill du skriva ut med bakgrundsfärg gör du så här »

spara som pdf Chrome
skriv ut som pdf
spara som pdf IE

För att kunna skapa en pdf utav ditt nyhetsbrev krävs att du har ett pdf-program installerat på din dator. (Det finns alltså ingen ”skapa pdf”-funktion i Ungapped för att konvertera till pdf.)

Ett bra gratisprogram du kan använda dig av är CutePDF (https://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp). Ladda hem det och installera på din dator.
(Andra pdf-verktyg är tex PrimoPDF och Adobe PDF.)