Anmälningsformulär till nyhetsbrev på egen webb

Så här skapar du ett anmälningsformulär som du placerar på din hemsida för att samla in kontakter till ditt nyhetsbrev.

PROCESSEN SER UT SÅ HÄR:

1. Kontakten fyller i anmälningsformuläret på din hemsida.
  2. När kontakten klickar på skicka-knappen skickas automatiskt ett mail som innehåller en bekräftelse-länk till den e-postadress kontakten angivit.
    SAMT
    en bekräftelse-sida visas (”Ett mail har skickats till den e-postadress du angivit. Vänligen öppna mailet och klicka på bekräftelse-länken för att bekräfta din prenumeration.”) eller en error-sida (”Oj, nu blev något fel. Testa igen om en stund, eller kontakta vår support.”).
  3. Kontakten går till sin inkorg, öppnar mailet och klickar på bekräftelse-länken.
    Kontakten läggs nu in i kontaktlistan på ditt Ungapped-konto. (Klickar aldrig kontakten på bekräftelse-länken i detta mail läggs alltså inte kontaktens e-postadress in i kontaktlistan.)
    Ett välkomst-mail skickas till kontakten (”Vi har mottagit din e-postadress och du kommer att få vårt nyhetsbrev”). Att skicka välkomst-mail är valfritt.

Klicka på bilden för att se en större version!

FÖRBEREDELSER:

1. Skapa först den kontaktlista/-or som kontakterna ska läggas in i. (Döp listan till tex ”Sign up-formulär på webben”.)
  2. Skapa tre sidor på din egen webb:
    a) en ”bekräftelse”-sida
    (Ett mail har skickats till den e-postadress du angav. Öppna mailet och klicka på länken i mailet för att bekräfta din prenumeration och e-postadress.)

b) en ”succé-sida”
    (Vi har tagit emot din e-postadress och du kommer att få vårt nästa nyhetsbrev inom kort.)

c) en ”error-sida”
    (Oj, nu blev något fel. Testa igen om en stund, eller kontakta vår support.)

Du behöver url:erna till dessa tre sidor.

3. Skapa ett (två) mail på ditt Ungapped-konto:
    a) ett ”mail som innehåller en bekräftelse-länk”
    (Detta mail skickas automatiskt till den e-postadress som kontakten angivit. Kontakten måste klicka på länken i mailet för att bekräfta sin prenumeration.)

b) ett ”välkomst-mail” (”Kul att du joinat oss! Som en liten välkomstgåva har vi bifogat en rabattkupong…”)
    OBS! Välkomst-mail är inte obligatoriskt, utan helt frivilligt.

OBS! Dessa mail måste skickas skarpt till en test-lista (och alltså finnas under Skickat-fliken).

SÅ HÄR GÖR DU:

1. Klicka på ”de tre prickarna” högst uppe i listen, välj sedan Prenumerationsformulär.

lägg upp ett prenumerationsformulär på din webb

1. Välj den kontaktlista som du vill att de som anmäler sig ska hamna i (du kan välja flera listor).
  2. Välj ett mail att skicka till de som anmäler sig (OBS! Mailet måste vara ett skickat/genomfört utskick och finnas i statistiken). Detta mail ska innehålla en bekräftelse-länk som prenumeranten måste klicka på för att bekräfta sin anmälan (se bild nedan var du hittar denna bekräftelse-länk).
    infoga prenumerationslänkEfter att du valt mail så får du fylla i den url som kontakten ska hamna på efter att hen klickat på bekräftelse-länken. Denna sida skapar du förslagsvis på din hemsida.
  3. VALFRITT: Välj ett bekräftelse-mail/välkomst-mail att skicka till kontakten som bekräftat sin e-postadress. (OBS! Mailet måste vara ett skickat/genomfört utskick och finnas i statistiken).
  4. Fyll i url:erna för bekräftelse, succé- och error-sidorna som behövs för formuläret. Dessa sidor skapar du förslagsvis på din hemsida.
  5. Klicka för de fält som du vill att de som anmäler sig ska fylla i (som minst krävs e-postadress-fältet).
    OBS! Från och med maj 2018 krävs också en consent-ruta i formuläret. (GDPR)
  6. Kopiera HTML-koden på höger sida och lägg in den i HTML-koden på den sida på din webb där du vill att formuläret ska visas.
    OBS! Formuläret är helt ostylat – ni snyggar själva till det efter eget önskemål.
  7. Testa att fylla i formuläret, och kontrollera sedan att kontakten lagts till i de valda kontaktlistorna på ditt Ungapped-konto efter att du klickat på bekräftelse-länken i bekräftelse-mailet.