Anmälningsformulär till nyhetsbrev på egen webb

2020-11-10

Så här skapar du ett anmälningsformulär som du placerar på din hemsida för att samla in kontakter till ditt nyhetsbrev.

PROCESSEN SER UT SÅ HÄR:

1. Kontakten fyller i anmälningsformuläret på din hemsida.
  2. När kontakten klickar på skicka-knappen skickas automatiskt ett mail som innehåller en bekräftelse-länk till den e-postadress kontakten angivit.
    SAMT
    en bekräftelse-sida visas (”Ett mail har skickats till den e-postadress du angivit. Vänligen öppna mailet och klicka på bekräftelse-länken för att bekräfta din prenumeration.”) eller en error-sida (”Oj, nu blev något fel. Testa igen om en stund, eller kontakta vår support.”).
  3. Kontakten går till sin inkorg, öppnar mailet och klickar på bekräftelse-länken.
    Kontakten läggs nu in i kontaktlistan på ditt Ungapped-konto. (Klickar aldrig kontakten på bekräftelse-länken i detta mail läggs alltså inte kontaktens e-postadress in i kontaktlistan.)
    Ett välkomst-mail skickas till kontakten (”Vi har mottagit din e-postadress och du kommer att få vårt nyhetsbrev”). Att skicka välkomst-mail är valfritt.

Klicka på bilden för att se en större version!

FÖRBEREDELSER:

1. Skapa först den kontaktlista/-or som kontakterna ska läggas in i. (Döp listan till tex ”Sign up-formulär på webben”.)
  2. Skapa tre sidor på din egen webb:
    a) en ”bekräftelse”-sida
    (Ett mail har skickats till den e-postadress du angav. Öppna mailet och klicka på länken i mailet för att bekräfta din prenumeration och e-postadress.)

b) en ”succé-sida”
    (Vi har tagit emot din e-postadress och du kommer att få vårt nästa nyhetsbrev inom kort.)

c) en ”error-sida”
    (Oj, nu blev något fel. Testa igen om en stund, eller kontakta vår support.)

Du behöver url:erna till dessa tre sidor.

3. Skapa ett (två) mail på ditt Ungapped-konto:
    a) ett ”mail som innehåller en bekräftelse-länk”
    (Detta mail skickas automatiskt till den e-postadress som kontakten angivit. Kontakten måste klicka på länken i mailet för att bekräfta sin prenumeration.)b) ett ”välkomst-mail” (”Kul att du joinat oss! Som en liten välkomstgåva har vi bifogat en rabattkupong…”)
    OBS! Välkomst-mail är inte obligatoriskt, utan helt frivilligt.

OBS! Dessa mail måste skickas skarpt till en test-lista (och alltså finnas under Skickat-fliken).

SÅ HÄR GÖR DU:
lägg upp ett prenumerationsformulär på din webb

1. Klicka på ”de tre prickarna” högst uppe i listen, välj sedan Prenumerationsformulär.

välj vilken kontaktlista/-or kontakten ska hamna i

1. Välj den kontaktlista som du vill att de som anmäler sig ska hamna i (du kan välja flera listor).
  2. Välj ett mail att skicka till de som anmäler sig (OBS! Mailet måste vara ett skickat/genomfört utskick och finnas i statistiken). Detta mail ska innehålla en bekräftelse-länk som prenumeranten måste klicka på för att bekräfta sin anmälan (se bild nedan var du hittar denna bekräftelse-länk).påbörja prenumeration av nyhetsbrevEfter att du valt mail så får du fylla i den url som kontakten ska hamna på efter att hen klickat på bekräftelse-länken. Denna sida skapar du förslagsvis på din hemsida.
  3. VALFRITT: Välj ett bekräftelse-mail/välkomst-mail att skicka till kontakten som bekräftat sin e-postadress. (OBS! Mailet måste vara ett skickat/genomfört utskick och finnas i statistiken).
  4. Fyll i url:erna för bekräftelse, succé- och error-sidorna som behövs för formuläret. Dessa sidor skapar du förslagsvis på din hemsida.
  5. Klicka för de fält som du vill att de som anmäler sig ska fylla i (som minst krävs e-postadress-fältet).
    OBS! Från och med maj 2018 krävs också en consent-ruta i formuläret. (GDPR)
  6. Kopiera HTML-koden på höger sida och lägg in den i HTML-koden på den sida på din webb där du vill att formuläret ska visas.
    OBS! Formuläret är helt ostylat – ni snyggar själva till det efter eget önskemål.
  7. Testa att fylla i formuläret, och kontrollera sedan att kontakten lagts till i de valda kontaktlistorna på ditt Ungapped-konto efter att du klickat på bekräftelse-länken i bekräftelse-mailet.