Schemalägg återkommande utskick av mail

2022-04-27

Du har mail som du vill ska skickas regelbundet återkommande, kanske ett mail som skickas till nya prenumeranter för ett nyhetsbrev.
Schemalägga detta mail så att det automatiskt skickas på en given tidpunkt varje dag, vissa dagar i veckan eller på valda dagar i en månad etc.

Mailet kommer då att skickas till alla i listan som inte redan fått mailet, är perfekt för listor som automatiskt fylls på med nya importerade kontakter.

För RSS-mail som skickas på givna tider finns också valmöjligheten att ställa in så att alla mottagare får mailet igen, perfekt för att maila ut nyheterna från din hemsidan automatiskt.
OBS! Detta val finns endast om ett uppsatt RSS-flöde finns.

Viktigt! För att kunna schemalägga ett återkommande utskick av mail behöver mailet vara skarpt utskickat minst en gång.

OBS! Filmen har ljud. Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

1. Välj utskick och skickade -> Öppna mailet så att statistiken visas.
  2. Välj ”Schemalägg återkommande” i den grå menyn högst uppe på sidan.
  3. Fönster ”Schemaläggning” öppnas.
    OBS! Visas två val ”Skicka endast till de som inte redan fått utskicket” och ”Skicka till alla varje gång”. Detta visas endast om du har ett uppsatt RSS-flöde. Man har då två valmöjligheter till vilka mottagare i listan det ska skickas till.
    Finns och visas inte detta skickas mail automatiskt till alla i listan som inte redan fått mailet.
  4. Välj ”Lägg till schema
  5. Ställ nu in hur mailet ska schemaläggas, om det ska skickas Dagligen, Veckovis, Månatligen eller Årsvis. Ange regelbundenhet för schemaläggningen:
    Dagligen
    Välj mellan varje dag , varje udda dag eller varje jämn dag och tidpunkt.Veckovis
    Vilka dagar i veckan det ska skickas, en eller flera dagar  och vilken tid det ska skickas varje gång.

Månatligen
    Ange vilka månader mailet ska skickas, välj att skicka den 1:a, 2:e 3.e … dagen i månaden och tidpunkt, eller den första, andra veckodagen (måndag, tisdag etc) i månaden och tidpunkt.

Årsvis
    Här kan du välja att skicka till alla eller en viss månad om året och dag i månaden, den 1:a, 2:a dagen etc. eller den första, andra dagen på en veckodag i en viss månad och tidpunkt.

6. Spara! Uppsatt schemaläggning är klar, mailet skickas nu automatiskt till alla i listan som inte redan fått mailet på given tid och dag.

I fönster schemaläggning visar nu mailets:
Status = visar att mailet är ”Schemalagd” (eller avbrutet, klart)
Schemalagt = vilket startdatum schemaläggningen startar.
Schema = vilken tid + dag mail kommer att skickas.

För att ändra schemaläggning:
Klicka ”Redigera” -> alla val för schemaläggningen visas igen.
Uppdatera inställningarna -> och spara.

Vill du avbryt schemaläggning:
Klicka ”Avbryt” längst till höger på raden (i fönster Schemaläggning)
Eller öppna utskick och skickade -> öppna mailet så statistik sida visas ->  välj ”Schemaläggning” och klicka avbryt i listan schemaläggning.

Redigera mailet:
Ditt schemalagt mail kan du redigera utan att det påverkar schemaläggningen.
Välj utskick och Schemalagda – > klicka på utskickets namn så att utskick öppnas i redigerings läge -> gör ändringar och spara.