Infoga respondentens svar i ett mail

2022-05-18

Enkätsvars-blocket

Skapa ett ”Tack för ditt svar”-mail som automatiskt skickas till respondenten efter ifylld enkät. I mailet använder du blocket ”Enkätsvar”. Blocket innehåller dynamiska platshållare som automatiskt listar enkätens frågor och respondentens svar.

OBS! Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

OBS! Förutsättningen för att det ska gå att skicka en bekräftelse till en respondent är att enkäten inte är anonym.
(Om enkäten är anonym vet inte Ungapped vem respondenten är, och vet alltså inte vem bekräftelsen ska skickas till.

Att förbereda:
Skapa enkäten och publicera denna.

1. Skapa ett nytt mailutkast som du designar och redigerar efter behag.
    (Sedan kan du spara detta mailutkast som en mailmall, om du vill.)
  2. Skicka ut detta mail skarpt till en testlista. Mailet ska sedan finnas under ”Skickade”-fliken.
  3. Koppla nu bekräftelsemailet till enkäten genom att öppna enkäten och öppna Inställningar (kugghjulet) i höger-menyn.
  4. I menyn under allmänt klicka på ”Skicka bekräftelse till respondent”.
  5. Välj ditt bekräftelsemail vid ”Mail”.
    För att välja mailutskick -> Klicka på ”Välj” och i fönster ”Välj utskick” klicka på mailets namn och den laddas upp automatiskt.
    (Om bekräftelsemailet INTE är skickat skarpt kommer du inte att hitta det i listan ”Välj utskick” och inte heller kunna välja det som bekräftelsemail.)
  6. Spara.

Du kan nu testa att allt funkar som det ska genom att själv besvara enkäten och kontrollera att bekräftelsemailet skickas till din e-post.
Kom ihåg att sedan radera ditt testsvar »