Google Analytics-spårning

Använder du dig av Google Analytics (GA) på din webbplats kan du i dina mailutskick slå på GA-spårning av länkar.
Då ser du på ditt GA-konto exempelvis hur många besökare till din webb som nyhetsbrevet genererat, hur långe de stannade på sidan och hur många sidor på din webbplats de besökte.

GA-spårning
GÖR SÅ HÄR:

• öppna ditt mailutkast
  • klicka på kugghjulet till vänster för att öppna inställningarna A
  • bocka i rutan ”Spåra länkar med Google Analytics” B
  • som standard kommer kampanjnamnet bli samma som ämnesraden, men du kan själv ändra kampanjnamnet. C

Cirka 24 h efter att mailet skickats ut finns datan på ditt GA-konto.

• logga in på ditt Google Analytics-konto
  • gå till Förvärv/Kampanjer/Alla kampanjer (Acquisition/Campaigns/All campaigns)
    – här hittar du kampanjen.

här hittar du kampanjen i ditt Google Analytics-konto