Dela mailet i sociala medier

2022-08-30

dela nyhetsbrev i sociala medier

Gör så här för att styra vilken bild, titel och beskrivning som ska synas i tex Facebook-flödet om mailet delas på sociala medier:

1. Gå till Inställningar (kugghjulet) i höger-spalten
  2. Öppna Sociala medier-fliken
  3. BILDEN: det är automatiskt den första bilden i mailet som föreslås (dvs oftast en logga), men du kan loopa igenom de bilder som finns i mailet och välja den bild du föredrar. Vill du använda en helt annan bild som inte finns i mailet går det bra.
    Viktigt att du väljer, dvs bockar i kryssrutan uppe till vänster, på den bild du vill använda.
  4. TITELN: titeln blir automatiskt mailets ämnesrad, men du kan förstås själv ändra titeln till vad som helst.
  5. BESKRIVING: beskrivningen blir automatiskt mailets pre-header, men du kan förstås själv ändra beskrivningen till vad som helst.

OBS! Filmen har ljud.
Klicka på ikonen längst till höger på filmen ovan för att se filmen i helskärmsläge.

När någon sedan väljer att dela mailet i sociala medier, antingen om det är du själv eller någon mailmottagare, så visas den bild och titel etc som du valt.