Skicka automatiskt bekräftelsemail

Om du vill att den som besvarat din enkät, tex anmält sig till ett event, ska få ett bekräftelse-mail automatiskt skickat till den e-postadress man uppgivit i anmälningsformuläret går det att göra.

FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR ATT DET SKA FUNKA:

1. Bekräftelse-mailet man väljer måste vara ett redan skarpt utskickat mail.
    Det kan alltså INTE vara ett mailutkast.
  2. Det måste finnas ett e-postfält i din enkät + detta e-postfält måste ha E-post som standardvärde.

välj det bekräftelse-mail som automatiskt ska skickas till respondenten

1. Öppna enkäten
  2. Klicka på Kugghjulet i höger-spalten för att öppna enkätens inställningar
  3. Klicka på ”Välj utskick” och välj det mail som automatiskt ska skickas ut som bekräftelse-mail
  4. Spara.

Man behöver inte ha ett bekräftelse-mail kopplat till sin enkät.

Vill du infoga respondentens svar i bekräftelsemailet? Då ska du göra så här »

Koppla ett bekräftelse-mail till en anonym enkät

Vill du koppla ett bekräftelse-mail till en anonym enkät (då det saknas koppling till kontakter), exempelvis ett anmälningsformulär du har på din hemsida, gör du så här:

I enkäten måste en fråga finnas med som samlar in respondentens e-postadress.
Frågan måste ha inställningen ”E-post” som förvalt Standardvärde.

ug-svarsmail-2

Vill du att mottagaren av en enkät ska kunna vidarebefordra den och att bekräftelse-mailet ska gå till den som blev tipsad och besvarade enkäten (alltså inte den som fick enkäten ursprungligen och tipsade) måste du också ställa in enkäten enligt ovan. I det mail du sedan skickar ut (med länken till enkäten) måste du länka till enkätens webbadress.